Witaj ! Anonimowy

dziura w przyspieszeniu fiat1500 83r

Re: dziura w przyspieszeniu fiat1500 83r

Postprzez OTRO » 10 kwi 2017, o 21:06

robert199 napisał(a):ten tłoczek jest pod sprezyną?
myslałem ze to tylko do ssania, jutro sprawdze jak to rozebrac
dzieki za odpowiedz

Nie trzeba rozbierać , wystarczy go rozruszać ,czymś go przesmarować np wd 40. ;)
Możemy osiągnąć wszystko, czego będziemy chcieli, jeśli tylko znajdziemy w sobie odwagę, aby uwierzyć, ze możemy to osiągnąć. - Ben Feldman
OTRO
Forumowicz
 
Posty: 2105
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 15:56
Lokalizacja: Zamość

Re: dziura w przyspieszeniu fiat1500 83r

Postprzez arnold » 11 kwi 2017, o 10:22

Tak on jest tylko od ssania, zubaża mieszankę zaraz po rozruchu. Na normalną pracę nie ma wplywu.
Obrazek

Chętnie pomogę kolegom w sprawach mechanicznych.
forum fiat 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat forum polski fiat 125p
Avatar użytkownika
arnold
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 4407
Dołączył(a): 21 lut 2012, o 23:20
Lokalizacja: Gliwice
Ranga: Król Spamu!

Re: dziura w przyspieszeniu fiat1500 83r

Postprzez OLO » 11 kwi 2017, o 12:28

arnold napisał(a):Na normalną pracę nie ma wplywu.

Ma. W szczególności jak bocznikuje mikser gazu.
Avatar użytkownika
OLO
Forumowicz
 
Posty: 1213
Dołączył(a): 31 mar 2012, o 22:03
Lokalizacja: Warszawa

Re: dziura w przyspieszeniu fiat1500 83r

Postprzez robert199 » 11 kwi 2017, o 20:56

LPG niemam, na lpg to bym ustawil bez problemu.
najbardziej martwi mmnie brak reakcji na srube składu mieszanki.
jak sie zdenerwuje to założe wtrysk i problemy sie skońćzą
Avatar użytkownika
robert199
Forumowicz
 
Posty: 126
Dołączył(a): 13 lis 2016, o 20:06
Lokalizacja: Bełżec

Re: dziura w przyspieszeniu fiat1500 83r

Postprzez OLO » 12 kwi 2017, o 07:27

Rozpylacze benzynowe też omija. I zubaża ciągle.
Może obniż obroty ile sie da i wtedy kręć składem?
Może ciągnie lewe powietrze? Tłoczek odmy w kolektorze ssącym (pod krzywką gaźnika od strony aparatu) odbija, czy też sie zaciął w dolnym położeniu?
Avatar użytkownika
OLO
Forumowicz
 
Posty: 1213
Dołączył(a): 31 mar 2012, o 22:03
Lokalizacja: Warszawa

Re: dziura w przyspieszeniu fiat1500 83r

Postprzez robert199 » 12 kwi 2017, o 07:32

tłoczek odmy działa dobrze.
Tłoczek zubazajacy nie chodzil zbyt płynnie, ale juz pracuje.
jak znajde chwile to sprawdze jak to działa teraz
jeszcze jak wwpływ ma na to ustawienie zapłonu?
Avatar użytkownika
robert199
Forumowicz
 
Posty: 126
Dołączył(a): 13 lis 2016, o 20:06
Lokalizacja: Bełżec

Re: dziura w przyspieszeniu fiat1500 83r

Postprzez robert199 » 17 kwi 2017, o 15:29

dzis Fiat zrobiłmpierwsze swoje wieksze kilomtry, zrobiłem jakies 120km, wczesniej auto stało ponad 10lat
na postoju ładnie wchodzi na obroty, ale jazda to juz duzy problem, wczesniej miał problem z przejsciem obr z nizszych na wyzsze, teraz trudno pojechac nim wiecej jak 80-90km/h
dobrze pracuje tylko w zakresie 2000-3000obr czaaem potrafi nawet strzelic, zaczołem kombinowac z zapłonem po drodze i zauwazylem ze własnie zapłonem zmieniam zakres uzytecznych obr, tak jakby problem był w aparacie.
Przy stałej predkosci szarpie, dusi sie, a nawet czasem strzeli.
Niestety etap starych silników pominołem, bez komputera trudno mi stwierdzic jak jest skład mieszanki, jakie podcisnienie i jak zapłon. moze jeszcze jakis pomysł?
Avatar użytkownika
robert199
Forumowicz
 
Posty: 126
Dołączył(a): 13 lis 2016, o 20:06
Lokalizacja: Bełżec

Re: dziura w przyspieszeniu fiat1500 83r

Postprzez bruns » 17 kwi 2017, o 16:05

robert199 napisał(a): teraz trudno pojechac nim wiecej jak 80-90km/h
dobrze pracuje tylko w zakresie 2000-3000obr

Wygląda to na niedobory paliwa , przy wyższych predkościach i obciążeniu .
Sprawdź wydajność pompy paliwa , ew, smok w baku i filterek .
Na pytania techniczne dotyczące 125p odpowiadam wyłącznie na forum .
Avatar użytkownika
bruns
Forumowicz
 
Posty: 1025
Dołączył(a): 31 gru 2012, o 19:14
Lokalizacja: Białystok

Re: dziura w przyspieszeniu fiat1500 83r

Postprzez robert199 » 17 kwi 2017, o 18:32

nie wytrzymałem i musialem isc do garazu.
przeczysciłem kopułke, spryskałem aparat isopropanolem, gaznik ustawiałem na słuch i wyszło ze najwyzsze obr jak wykrecona sroba od składu mieszanki na niecały 1 obr standardowe ustawienie to około 2,5 obr
teraz s,iga bez problemu, tylko z bardzo niskich obr potrafi szarpnąc, a juz myslałem ze silnik sie skonczył
Avatar użytkownika
robert199
Forumowicz
 
Posty: 126
Dołączył(a): 13 lis 2016, o 20:06
Lokalizacja: Bełżec

Poprzednia strona

Powrót do SILNIK I OSPRZĘT

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość