Witaj ! Anonimowy

Stacyjka : Podłączenie kostki 4 pinowej pod 5 pinową

Stacyjka : Podłączenie kostki 4 pinowej pod 5 pinową

Postprzez latorio » 25 kwi 2018, o 19:01

W jaki sposób podłączyć kostkę 4 pinową pod 5 pinową . Mam starą kostkę ( 5 pin ) oraz nową stacyjkę z 4 pinową kostką . Jak podłączyć kable aby działało to z 5 pin ? Posiada ktoś jakieś schematy lub robił już taką operację ? Widziałem już taki wątek gdzieś w necie ale niestety zdjęcia się już nie ładują i nie wiele mi to daje ...
latorio
Forumowicz
 
Posty: 29
Dołączył(a): 14 lut 2017, o 21:50
Lokalizacja: warszawa

Re: Stacyjka : Podłączenie kostki 4 pinowej pod 5 pinową

Postprzez Kantman » 25 kwi 2018, o 22:07

latorio napisał(a):W jaki sposób podłączyć kostkę 4 pinową pod 5 pinową . Mam starą kostkę ( 5 pin ) oraz nową stacyjkę z 4 pinową kostką . Jak podłączyć kable aby działało to z 5 pin ? Posiada ktoś jakieś schematy lub robił już taką operację ? Widziałem już taki wątek gdzieś w necie ale niestety zdjęcia się już nie ładują i nie wiele mi to daje ...

Jak masz kostkę 5 pinową sprawną to odkręć 4 pinową od stacyjki (dwie śrubki na płaski śrubokręt) i przykręć 5 cio pinową i po kłopocie.
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się... zarobiony jestem.
Kolega kolegę pier...nął pepegiem.

Fiat 125p 1500 F323 1970r.
Fiat 125p 1800 DOHC L57 1976r.
Fiat 125p 1500 F515 1979r.
FSO 1500 kombi L87 1991r.
FSO POLONEZ 1500 LE L80 1986r.
Avatar użytkownika
Kantman
Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 927
Dołączył(a): 11 paź 2012, o 19:58
Lokalizacja: Warszawa-Wola

Re: Stacyjka : Podłączenie kostki 4 pinowej pod 5 pinową

Postprzez latorio » 26 kwi 2018, o 12:57

Kantman napisał(a):
latorio napisał(a):W jaki sposób podłączyć kostkę 4 pinową pod 5 pinową . Mam starą kostkę ( 5 pin ) oraz nową stacyjkę z 4 pinową kostką . Jak podłączyć kable aby działało to z 5 pin ? Posiada ktoś jakieś schematy lub robił już taką operację ? Widziałem już taki wątek gdzieś w necie ale niestety zdjęcia się już nie ładują i nie wiele mi to daje ...

Jak masz kostkę 5 pinową sprawną to odkręć 4 pinową od stacyjki (dwie śrubki na płaski śrubokręt) i przykręć 5 cio pinową i po kłopocie.


Niestety nie mam sprawnej 5 , jedynie wtyczka pod 4 pin( meska) i ze strony auta ( zenska)
latorio
Forumowicz
 
Posty: 29
Dołączył(a): 14 lut 2017, o 21:50
Lokalizacja: warszawa

Re: Stacyjka : Podłączenie kostki 4 pinowej pod 5 pinową

Postprzez latorio » 28 kwi 2018, o 20:19

rozwiązany , do zamknięcia
latorio
Forumowicz
 
Posty: 29
Dołączył(a): 14 lut 2017, o 21:50
Lokalizacja: warszawa


Powrót do ELEKTRYKA

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość