Witaj ! Anonimowy

Elektroniczny przerywacz z Poloneza i nie tylko.

Elektroniczny przerywacz z Poloneza i nie tylko.

Postprzez arnold » 11 kwi 2013, o 11:43

Obrazek
Złącze 31 to masa ;)
No oczywiście w fiatach z tego okresu było tak samo.
Można podłączyć same kierunki (czyli nawet do aut bez awaryjnych).

Skrzynka wygląda tak:
Obrazek

U mnie to jest lata na samym układzie kierunków ( z nudów kiedyś przy okazji podłącze do kostki awaryjne)

Ogólnie grafika ta tłumaczy co do czego jest w przypadku klasycznych kierunków!

Można też stosować przerywacze elektroniczne dedykowane do malucha. Może być też przerywacz stosowany w VW i Uno. Niektóre mają te same oznaczenia literowe lub liczbowe które znajdziesz na grafice.
Obrazek

Chętnie pomogę kolegom w sprawach mechanicznych.
forum fiat 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat forum polski fiat 125p
Avatar użytkownika
arnold
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 4378
Dołączył(a): 21 lut 2012, o 23:20
Lokalizacja: Gliwice
Ranga: Król Spamu!

Re: Elektroniczny przerywacz z Poloneza i nie tylko.

Postprzez emilek683 » 20 wrz 2017, o 16:35

Pytanie, może trochę banalne ale gdzie w ogóle w fiacie jest przerywacz i jak się do niego dostać?
emilek683
Forumowicz
 
Posty: 16
Dołączył(a): 14 mar 2017, o 18:27
Lokalizacja: Łódź

Re: Elektroniczny przerywacz z Poloneza i nie tylko.

Postprzez maciejowski » 20 wrz 2017, o 17:24

po lewej stronie za zegarami. jak masz zamiłowania ginekologiczne, to zaglądając pod deskę, bez demontażu zegarów powinieneś go znaleźć i wypiąć, z odkręceniem raczej będzie ciężko. istnieje też szansa, że ktoś już tam grzebał i przerywacz dyndoli na kablach, zamiast być przykręconym do grodzi.
Avatar użytkownika
maciejowski
Maruda
 
Posty: 1510
Dołączył(a): 7 maja 2013, o 23:43
Lokalizacja: kraków

Re: Elektroniczny przerywacz z Poloneza i nie tylko.

Postprzez emilek683 » 23 wrz 2017, o 05:50

A gdybym chciał się do niego dostać bez kombinacji, to jak wyjąć zegary?
emilek683
Forumowicz
 
Posty: 16
Dołączył(a): 14 mar 2017, o 18:27
Lokalizacja: Łódź

Re: Elektroniczny przerywacz z Poloneza i nie tylko.

Postprzez arnold » 26 wrz 2017, o 14:30

Odkręcić śruby które widać?
Obrazek

Chętnie pomogę kolegom w sprawach mechanicznych.
forum fiat 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat forum polski fiat 125p
Avatar użytkownika
arnold
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 4378
Dołączył(a): 21 lut 2012, o 23:20
Lokalizacja: Gliwice
Ranga: Król Spamu!

Re: Elektroniczny przerywacz z Poloneza i nie tylko.

Postprzez emilek683 » 29 wrz 2017, o 16:30

Robiłeś to kiedyś? A jak wypiąć kostki i linkę od prędkościomierza?
emilek683
Forumowicz
 
Posty: 16
Dołączył(a): 14 mar 2017, o 18:27
Lokalizacja: Łódź

Re: Elektroniczny przerywacz z Poloneza i nie tylko.

Postprzez maciejowski » 29 wrz 2017, o 17:34

rękami? :roll:
Avatar użytkownika
maciejowski
Maruda
 
Posty: 1510
Dołączył(a): 7 maja 2013, o 23:43
Lokalizacja: kraków

Re: Elektroniczny przerywacz z Poloneza i nie tylko.

Postprzez OLO » 2 paź 2017, o 09:45

Stary - masz łeb i jaja to kombinuj!
Avatar użytkownika
OLO
Forumowicz
 
Posty: 1176
Dołączył(a): 31 mar 2012, o 22:03
Lokalizacja: Warszawa

Re: Elektroniczny przerywacz z Poloneza i nie tylko.

Postprzez emilek683 » 8 paź 2017, o 09:48

Ok dziękuję za rady ogólnie pytam bo nie chcę niczego uszkodzić.
emilek683
Forumowicz
 
Posty: 16
Dołączył(a): 14 mar 2017, o 18:27
Lokalizacja: Łódź


Powrót do ELEKTRYKA

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość