Witaj ! Anonimowy

Fiat 125p by Brauz

Re: Fiat 125p by Brauz

Postprzez Brauz » 14 lis 2017, o 07:13

Dziena :D
Brauz
Forumowicz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 12 lis 2017, o 12:02
Lokalizacja: Radzyń Podlaski

Re: Fiat 125p by Brauz

Postprzez labik » 14 lis 2017, o 14:52

Ciekawe jaką skrzynie chcesz włożyć ?
Z A-klasy czy ze sprintera ??
Fiat 125p - Każdy chce go mieć, wielu może go nabyć, nie wielu ma takiego jakiego chce, garstka może się nimi cieszyć ... kochają go tacy jak ja.
labik
Forumowicz
 
Posty: 433
Dołączył(a): 16 gru 2013, o 14:52
Lokalizacja: Gryfice

Re: Fiat 125p by Brauz

Postprzez Mlody_ndm » 14 lis 2017, o 16:05

Brauz napisał(a):Miałem na myśli że większość projektów się udała to mówiłem tak ogólnie. A o fiacie mam trochę pojęcia bo jednego już robiłem tylko na oryginalnym silniku. :) :)


No to powiem odważnie podchodzisz do tematu. Bo taki SWAP to i trochę zabawy z mechaniką i potem dziubanina z elektryką, a potem kombinowanie np. z licznikiem, obrotomierzem, kontrolkami itd... a to już nie jednego przerosło.
Sprzęty:
'81 Polski Fiat 125p L79 WPT 1313 Edyszyn
'83 Polonez 1.5 L54
'91 Żul A11B
'99 Plusz 1.6GLI
Obrazek
forum fiata 125p fiat 125p fso 125p forum duży fiat
Avatar użytkownika
Mlody_ndm
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 2558
Dołączył(a): 26 lut 2012, o 11:34
Lokalizacja: Zakroczym
Ranga: Zbiera złom

Re: Fiat 125p by Brauz

Postprzez Brauz » 14 lis 2017, o 17:41

labik napisał(a):Ciekawe jaką skrzynie chcesz włożyć ?
Z A-klasy czy ze sprintera ??

Manualną z Mercedesa Clk
Brauz
Forumowicz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 12 lis 2017, o 12:02
Lokalizacja: Radzyń Podlaski

Re: Fiat 125p by Brauz

Postprzez Brauz » 14 lis 2017, o 17:44

Mlody_ndm napisał(a):
Brauz napisał(a):Miałem na myśli że większość projektów się udała to mówiłem tak ogólnie. A o fiacie mam trochę pojęcia bo jednego już robiłem tylko na oryginalnym silniku. :) :)


No to powiem odważnie podchodzisz do tematu. Bo taki SWAP to i trochę zabawy z mechaniką i potem dziubanina z elektryką, a potem kombinowanie np. z licznikiem, obrotomierzem, kontrolkami itd... a to już nie jednego przerosło.

Elektronikę mam zamiar całą przełożyć gorzej będzie połączyć z oryginalnym licznikiem, ale jakoś sobie poradzimy.
Brauz
Forumowicz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 12 lis 2017, o 12:02
Lokalizacja: Radzyń Podlaski

Re: Fiat 125p by Brauz

Postprzez OTRO » 14 lis 2017, o 18:14

Największy problem bedzie z prędkościomierzem , chyba mercedesie jest na linkę ...
Możemy osiągnąć wszystko, czego będziemy chcieli, jeśli tylko znajdziemy w sobie odwagę, aby uwierzyć, ze możemy to osiągnąć. - Ben Feldman
OTRO
Forumowicz
 
Posty: 2064
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 15:56
Lokalizacja: Zamość

Re: Fiat 125p by Brauz

Postprzez Brauz » 14 lis 2017, o 19:21

OTRO napisał(a):Największy problem bedzie z prędkościomierzem , chyba mercedesie jest na linkę ...


Na razie się tym nie martwię, muszę najpierw kupić dawcę.
Brauz
Forumowicz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 12 lis 2017, o 12:02
Lokalizacja: Radzyń Podlaski

Re: Fiat 125p by Brauz

Postprzez OLO » 15 lis 2017, o 10:45

Zerknij w wątek http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=278173 Typ ładuje is z BMW do Łady.
Myślę że zakres prac jest podobny.
I "drobiazgów-niespodzianek" też.
Avatar użytkownika
OLO
Forumowicz
 
Posty: 1198
Dołączył(a): 31 mar 2012, o 22:03
Lokalizacja: Warszawa

Re: Fiat 125p by Brauz

Postprzez Brauz » 15 lis 2017, o 12:04

OLO napisał(a):Zerknij w wątek http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=278173 Typ ładuje is z BMW do Łady.
Myślę że zakres prac jest podobny.
I "drobiazgów-niespodzianek" też.

Dzięki, jak coś będzie mi potrzebne to zajrzę :D
Brauz
Forumowicz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 12 lis 2017, o 12:02
Lokalizacja: Radzyń Podlaski

Re: Fiat 125p by Brauz

Postprzez jacekes » 15 lis 2017, o 19:08

Zajrzyj najpierw.
Avatar użytkownika
jacekes
Forumowicz
 
Posty: 1226
Dołączył(a): 10 mar 2012, o 21:46
Lokalizacja: Poznań

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NASZE AUTA

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości