Witaj ! Anonimowy

SWAP na co ?

Re: SWAP na co ?

Postprzez jose » 22 gru 2014, o 23:43

C20XE/X20XEV, przy odrobinie szczęścia za 2k PLN wyrwiesz silnik ze skrzynią i osprzętem w dobrym stanie. W dodatku nie będzie to aż taki antyk, bo X20 znajdziesz nawet 2k+ r. W dodatku jest tani w naprawach i podatny na mody (mocno rozwojowy).
125p '86 Sedicivalvole :D

Z fiatowskim DOHC'em jest jak z kobietą - jak raz rozbierzesz, to już do końca życia będziesz się z tym pierd...ł :D
Avatar użytkownika
jose
Forumowicz
 
Posty: 95
Dołączył(a): 21 wrz 2013, o 14:16
Lokalizacja: Warszawa

Re: SWAP na co ?

Postprzez Mlody » 23 gru 2014, o 20:34

Do silnika C20XE pasuje skrzynia od omegi A z wersji z licznikiem na linke?
Jeśli nie to jaką proponujesz skrzynię biegów?
Przeglądają oferty sprzedaży by zwyczajnie zorientować się jak są koszta takiego silnika, trafiłem na ten: http://olx.pl/oferta/silnik-c20xe-z-osp ... d34102ad94
Mlody
Forumowicz
 
Posty: 33
Dołączył(a): 18 wrz 2014, o 13:09
Lokalizacja: Ostrzeszów

Re: SWAP na co ?

Postprzez jose » 23 gru 2014, o 21:20

Pasuje. Potrzebujesz też miskę, koło zamachowe i sprzęgło z omenatora.
125p '86 Sedicivalvole :D

Z fiatowskim DOHC'em jest jak z kobietą - jak raz rozbierzesz, to już do końca życia będziesz się z tym pierd...ł :D
Avatar użytkownika
jose
Forumowicz
 
Posty: 95
Dołączył(a): 21 wrz 2013, o 14:16
Lokalizacja: Warszawa

Re: SWAP na co ?

Postprzez Mlody » 23 gru 2014, o 21:28

A co sądzisz o tym silniku z ogłoszenia?
Mlody
Forumowicz
 
Posty: 33
Dołączył(a): 18 wrz 2014, o 13:09
Lokalizacja: Ostrzeszów

Re: SWAP na co ?

Postprzez krol1313 » 23 gru 2014, o 21:56

Mlody napisał(a):A co sądzisz o tym silniku z ogłoszenia?


Nie lepiej mu wstawić 2.0 dohc lub 1600 liźnięta?
albo ładowski motor mu wstaw....
- Gadanie! Przegrałem, bo pan miał szczęście!
- Szczęście? Szczęście trzeba umieć sobie zorganizować.
Poker jest sztuką oszustwa, przyjacielu. Graliśmy uczciwie: ty oszukiwałeś, ja oszukiwałem - wygrał lepszy.
Avatar użytkownika
krol1313
Forumowicz
 
Posty: 1464
Dołączył(a): 15 gru 2012, o 14:13
Lokalizacja: PŁOCK

Re: SWAP na co ?

Postprzez maciejowski » 23 gru 2014, o 23:18

a po co bawić się w zabytki, które lata świetności i fabryczne parametry mają dawno za sobą?
Avatar użytkownika
maciejowski
Maruda
 
Posty: 1510
Dołączył(a): 7 maja 2013, o 23:43
Lokalizacja: kraków

Re: SWAP na co ?

Postprzez jose » 24 gru 2014, o 00:22

Mlody napisał(a):A co sądzisz o tym silniku z ogłoszenia?


Szukałbym raczej X20, są młodsze więc większa szansa, że będą w znośnym stanie. C20XE to już antyk, aczkolwiek trafiają się fajne egzemplarze jeszcze. Ten z ogłoszenia trochę drogi...

krol1313 napisał(a):Nie lepiej mu wstawić 2.0 dohc lub 1600 liźnięta?
albo ładowski motor mu wstaw....


Nie lepiej, skoro taki silnik wykluczył. Poza tym DOHC to min 6k PLN, wszystko inne to zajeżdżone padła, które prędzej czy później pokażą prawdziwe oblicze.

Ładę? Wstawiałeś? Weź koło... :D
125p '86 Sedicivalvole :D

Z fiatowskim DOHC'em jest jak z kobietą - jak raz rozbierzesz, to już do końca życia będziesz się z tym pierd...ł :D
Avatar użytkownika
jose
Forumowicz
 
Posty: 95
Dołączył(a): 21 wrz 2013, o 14:16
Lokalizacja: Warszawa

Re: SWAP na co ?

Postprzez maciejowski » 24 gru 2014, o 00:27

c20xe można przerobić na let-a, a x20 nawet jeśli się da, to pogubi korby i tłoki przy takiej operacji.
Ostatnio edytowano 24 gru 2014, o 01:15 przez maciejowski, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
maciejowski
Maruda
 
Posty: 1510
Dołączył(a): 7 maja 2013, o 23:43
Lokalizacja: kraków

Re: SWAP na co ?

Postprzez jose » 24 gru 2014, o 00:33

W dodatku graty tanie jak barszcz i nawet chinole ten silnik mają opanowany jeśli chodzi o części do modów.
125p '86 Sedicivalvole :D

Z fiatowskim DOHC'em jest jak z kobietą - jak raz rozbierzesz, to już do końca życia będziesz się z tym pierd...ł :D
Avatar użytkownika
jose
Forumowicz
 
Posty: 95
Dołączył(a): 21 wrz 2013, o 14:16
Lokalizacja: Warszawa

Re: SWAP na co ?

Postprzez Mlody » 24 gru 2014, o 15:04

Z tego co wiem to silnik C20XE dysponuje mocą 150km, a X20XEV 136km
Założyłem sobie że silnik który będę wkładał musi mieć minimum 150km, wiem że w rzeczywistości będzie ich mnie bo te silniki nie są nowe, często już wyeksploatowane
Mlody
Forumowicz
 
Posty: 33
Dołączył(a): 18 wrz 2014, o 13:09
Lokalizacja: Ostrzeszów

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TUNING

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość