Witaj ! Anonimowy

Pająk kierownicy - przekrzywiony

Pająk kierownicy - przekrzywiony

Postprzez ophiel » 14 cze 2017, o 15:09

W moim Fiacie mam problem odnośnie przekrzywionego pająka kierownicy.
Kupiłem Fiata bez obudowy kolumny kierownicy.
Dokupiłem sobie tą obudowę górną i dolną ale nie będę mógł tego zamontować ponieważ dzwignie od wycieraczek mam za bardzo w górę a natomiast z lewej strony dzwignie mam za bardzo w dół
Pozatym kierunki mi nie odbijają.
Jak sobie z tym poradzić ?
Zdjąc kierownicę i cały pająk jakoś przestawić ?
Avatar użytkownika
ophiel
Forumowicz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 4 cze 2017, o 18:22
Lokalizacja: Bytom

Re: Pająk kierownicy - przekrzywiony

Postprzez jacekes » 14 cze 2017, o 20:34

Tak właśnie. Pająk trzyma opaska, jak ją poluźnisz, to dasz radę go wyprostować.
Może być też za daleko odsunięty od kierownicy, dlatego nie odbija.
Fiat to proste auto. Rozbierz, popatrz, zrozumiesz. Kiedyś ludzie radzili sobie bez internetów. :)
Avatar użytkownika
jacekes
Forumowicz
 
Posty: 1237
Dołączył(a): 10 mar 2012, o 21:46
Lokalizacja: Poznań

Re: Pająk kierownicy - przekrzywiony

Postprzez ophiel » 18 cze 2017, o 19:42

Rozebrałem i okazało się że ta rura na której jest stacyjka i pająk jest przekręcona bo ktoś sie kiedyś próbował dobrać do auta i skrzywił tą rurę kolumny chyba chcąc zerwać blokadę kierownicy.
Średnio to wygląda bo to blaszyska takie że młot porządny musi być żeby to podprostować.
Tą blachę przy rurze kolumny wyprostowałem ale ta blacha która jest z pedałami ta od góry jest nie do wyprostowania.
Chyba muszę szukać używki.
Pozatym dokupiłem osłony górną i dolną kolumny kierownicy ale mam problem przy stacyjce.
Stacyjka ma taką blaszkę zewnętrzną ozdobną chromowaną i między tą blaszką a aluminium stacyjki jest malutka szparka natomiast te osłony które mam do Fiata rzekomo mają grubość taką że nie wcisnę ich pod ta osłonkę.
Co jest nie tak ?
Avatar użytkownika
ophiel
Forumowicz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 4 cze 2017, o 18:22
Lokalizacja: Bytom

Re: Pająk kierownicy - przekrzywiony

Postprzez jacekes » 18 cze 2017, o 19:56

Obudowa kolumny nie włazi w szczelinę, tylko nakrywa stacyjkę z wierzchu.
Avatar użytkownika
jacekes
Forumowicz
 
Posty: 1237
Dołączył(a): 10 mar 2012, o 21:46
Lokalizacja: Poznań


Powrót do WNĘTRZE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość