Strona 1 z 1

Mera Lumel MS2 w klasyku

PostNapisane: 2 wrz 2016, o 19:40
przez momok
Chciałbym sobie zamontować rzeczony obrotomierz, pociągnąłem kable, obrotomierz działa. Jak go najrozsądniej zamocować, szkoda wiercić w desce, jak mi się odwidzi to pozostanie dziura. Pomyślałem nad kratką od głośnika, tylko czy ona jest wystarczająco wytrzymała i nie popęka od drgań. W razie demontażu obrotomierza kupie sobie drugą na zapas. Jak wy macie założone obrotomierze w waszych klasykach. Zdjęcia mile widziane.

Re: Mera Lumel MS2 w klasyku

PostNapisane: 2 wrz 2016, o 20:10
przez jacekes
Kratkę możesz wzmocnić czymś od spodu.
Widziałem wielokrotnie ten obrotomierz zamontowany na jakichś wspornikach, ale zwykle wyglądało to... no źle wyglądało.

Re: Mera Lumel MS2 w klasyku

PostNapisane: 2 wrz 2016, o 20:51
przez momok
Wspornik odpada, kiepsko to wygląda.

Re: Mera Lumel MS2 w klasyku

PostNapisane: 2 wrz 2016, o 20:54
przez Marcin125p
A może american way i obrotek na maskę?
Obrazek
sadistic.pl
;)

Re: Mera Lumel MS2 w klasyku

PostNapisane: 3 wrz 2016, o 19:10
przez momok
Obyło się bez wiercenia, zamontowałem w kratce od głośnika, kratkę drugą mam na wymianę, więc w miarę bezinwazyjnie.

Re: Mera Lumel MS2 w klasyku

PostNapisane: 3 wrz 2016, o 20:08
przez jacekes
Podłożyłeś coś od spodu, czy nie trzeba było?

Re: Mera Lumel MS2 w klasyku

PostNapisane: 3 wrz 2016, o 20:32
przez momok
W brew pozorom ta ramka jest wykonana ze sztywnego tworzywa i obyło się bez usztywnienia. Dałem podkładkę i nakrętkę nie oryginalną gdyż oryginalna jest za szeroka i blokowała się na metalowym usztywnieniu w nadwoziu. Obyło się bez demontażu nakładki deski, starczyło wyjąć zaślepkę od radia i od dołu jest dostęp do kabli.