Witaj ! Anonimowy

Mera Lumel MS2 w klasyku

Mera Lumel MS2 w klasyku

Postprzez momok » 2 wrz 2016, o 19:40

Chciałbym sobie zamontować rzeczony obrotomierz, pociągnąłem kable, obrotomierz działa. Jak go najrozsądniej zamocować, szkoda wiercić w desce, jak mi się odwidzi to pozostanie dziura. Pomyślałem nad kratką od głośnika, tylko czy ona jest wystarczająco wytrzymała i nie popęka od drgań. W razie demontażu obrotomierza kupie sobie drugą na zapas. Jak wy macie założone obrotomierze w waszych klasykach. Zdjęcia mile widziane.
Ubezpieczenia i finanse
Avatar użytkownika
momok
Forumowicz
 
Posty: 169
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 12:37
Lokalizacja: Wrocław

Re: Mera Lumel MS2 w klasyku

Postprzez jacekes » 2 wrz 2016, o 20:10

Kratkę możesz wzmocnić czymś od spodu.
Widziałem wielokrotnie ten obrotomierz zamontowany na jakichś wspornikach, ale zwykle wyglądało to... no źle wyglądało.
Avatar użytkownika
jacekes
Forumowicz
 
Posty: 1244
Dołączył(a): 10 mar 2012, o 21:46
Lokalizacja: Poznań

Re: Mera Lumel MS2 w klasyku

Postprzez momok » 2 wrz 2016, o 20:51

Wspornik odpada, kiepsko to wygląda.
Ubezpieczenia i finanse
Avatar użytkownika
momok
Forumowicz
 
Posty: 169
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 12:37
Lokalizacja: Wrocław

Re: Mera Lumel MS2 w klasyku

Postprzez Marcin125p » 2 wrz 2016, o 20:54

A może american way i obrotek na maskę?
Obrazek
sadistic.pl
;)
125p...ociech
Żeby życie miało smaczek, raz maluszek, raz kanciaczek :)
forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
Avatar użytkownika
Marcin125p
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 4555
Dołączył(a): 22 lut 2012, o 01:04
Lokalizacja: Żukowo
Ranga: ORMO

Re: Mera Lumel MS2 w klasyku

Postprzez momok » 3 wrz 2016, o 19:10

Obyło się bez wiercenia, zamontowałem w kratce od głośnika, kratkę drugą mam na wymianę, więc w miarę bezinwazyjnie.
Ubezpieczenia i finanse
Avatar użytkownika
momok
Forumowicz
 
Posty: 169
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 12:37
Lokalizacja: Wrocław

Re: Mera Lumel MS2 w klasyku

Postprzez jacekes » 3 wrz 2016, o 20:08

Podłożyłeś coś od spodu, czy nie trzeba było?
Avatar użytkownika
jacekes
Forumowicz
 
Posty: 1244
Dołączył(a): 10 mar 2012, o 21:46
Lokalizacja: Poznań

Re: Mera Lumel MS2 w klasyku

Postprzez momok » 3 wrz 2016, o 20:32

W brew pozorom ta ramka jest wykonana ze sztywnego tworzywa i obyło się bez usztywnienia. Dałem podkładkę i nakrętkę nie oryginalną gdyż oryginalna jest za szeroka i blokowała się na metalowym usztywnieniu w nadwoziu. Obyło się bez demontażu nakładki deski, starczyło wyjąć zaślepkę od radia i od dołu jest dostęp do kabli.
Ubezpieczenia i finanse
Avatar użytkownika
momok
Forumowicz
 
Posty: 169
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 12:37
Lokalizacja: Wrocław


Powrót do WNĘTRZE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość