Witaj ! Anonimowy

Radio w MR

Radio w MR

Postprzez klysek1 » 5 maja 2016, o 18:55

Szukam jakiegoś radia z epoki, które bez problemu będzie pasować w ramkę w MR. Mile widziany odtwarzacz kaset.
Nie musi to być Unitra.
Mam Skalda, ale jest strasznie brzydki.
Mam jeszcze Wiraż 5, ale montaż tego radia wymaga poszerzenia ramki o 4-5mm, co spowoduje osłabienie mocowania obrotomierza, więc odpada...
Avatar użytkownika
klysek1
Forumowicz
 
Posty: 1600
Dołączył(a): 25 lut 2012, o 15:13
Lokalizacja: Warszawa

Re: Radio w MR

Postprzez maciejowski » 5 maja 2016, o 19:20

zamontuj wiraża jak fabryka przykazała.
Avatar użytkownika
maciejowski
Maruda
 
Posty: 1532
Dołączył(a): 7 maja 2013, o 23:43
Lokalizacja: kraków

Re: Radio w MR

Postprzez Badacz » 22 lis 2016, o 11:17

Mam to samo pytanie. Jake radio będzie pasować? i wyglądać odpowiednio?
Avatar użytkownika
Badacz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączył(a): 9 lis 2016, o 11:36
Lokalizacja: Sochaczew

Re: Radio w MR

Postprzez jacekes » 22 lis 2016, o 20:14

Ja jestem fanem starych Blaupunktów, Grundigów itp.
Wszystkie stare modele, które mają odłączany front przykręcany nakrętkami do trzpieni regulatorów. Czyli tak jak Safari 5.

Coś jak to:
http://allegro.pl/stare-radio-blaupunkt ... 92846.html
Avatar użytkownika
jacekes
Forumowicz
 
Posty: 1246
Dołączył(a): 10 mar 2012, o 21:46
Lokalizacja: Poznań

Re: Radio w MR

Postprzez OLO » 23 lis 2016, o 08:27

Dla mnie sensowny jest montaż radia w miejscu głośnika. Jest tam więcej miejsca i w poprzek i wzdłuż - współczesne radio się mieści. A obok obrotka można nawalić wskaźników!!!! :D
Avatar użytkownika
OLO
Forumowicz
 
Posty: 1215
Dołączył(a): 31 mar 2012, o 22:03
Lokalizacja: Warszawa

Re: Radio w MR

Postprzez Model m.t. » 23 lis 2016, o 12:00

OLO napisał(a):Dla mnie sensowny jest montaż radia w miejscu głośnika. Jest tam więcej miejsca i w poprzek i wzdłuż - współczesne radio się mieści. A obok obrotka można nawalić wskaźników!!!! :D


Ja tak mam zrobione. Radio w miejscu głośnika, koło obrotka zegarek.
Jak to jest że mimo że posiadam inne autko do jazdy na co dzień 10 razy droższe to przy Fiaciku serce mi mocniej bije. To musi być miłość.
Model m.t.
Forumowicz
 
Posty: 96
Dołączył(a): 26 lut 2012, o 17:14
Lokalizacja: Kołobrzeg

Re: Radio w MR

Postprzez Marcin125p » 23 lis 2016, o 15:25

Temu te ramki teraz takie drogie :)
125p...ociech
Żeby życie miało smaczek, raz maluszek, raz kanciaczek :)
forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
Avatar użytkownika
Marcin125p
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 4555
Dołączył(a): 22 lut 2012, o 01:04
Lokalizacja: Żukowo
Ranga: ORMO

Re: Radio w MR

Postprzez OLO » 24 lis 2016, o 09:58

Można sobie zrobić ramkę metalową. Wyciąć laserem. ciężko złamać.
Avatar użytkownika
OLO
Forumowicz
 
Posty: 1215
Dołączył(a): 31 mar 2012, o 22:03
Lokalizacja: Warszawa

Re: Radio w MR

Postprzez mak » 24 lis 2016, o 13:39

Albo konsola z Poloneza! :twisted:
mak
Forumowicz
 
Posty: 35
Dołączył(a): 28 lip 2013, o 19:05
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Radio w MR

Postprzez Anatol 125p » 24 lis 2016, o 14:32

Ze stara też podejdzie, tylko trzeba na rantach pozaginać.
Obrazek
Avatar użytkownika
Anatol 125p
Członek Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 3151
Dołączył(a): 26 lut 2012, o 00:28
Lokalizacja: Natolin

Następna strona

Powrót do WNĘTRZE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość