Witaj ! Anonimowy

Przekładka zegarów- okrągłe=> termometr, pasek

Re: Przekładka zegarów- okrągłe=> termometr, pasek

Postprzez Rusty » 21 lip 2013, o 17:05

licznik przekłamuje nie zawsze tylko czasem o około 5 max 7 kilometrów wiec tragedii nie ma :) (sprawdzane z gps-em)
pozostaje mi znaleźć przyczynę czemu podświetlenie mi nie działa oraz z obrotkiem
Avatar użytkownika
Rusty
Forumowicz
 
Posty: 92
Dołączył(a): 6 maja 2012, o 16:47
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Przekładka zegarów- okrągłe=> termometr, pasek

Postprzez Rusty » 23 lip 2013, o 16:37

A zapytam tutaj jak cofnąć licznik, nie chodzi mi o oszustwa tylko chce w nowym liczniku ustawic oryginalny przebieg auta. Są jakieś sposoby??
Avatar użytkownika
Rusty
Forumowicz
 
Posty: 92
Dołączył(a): 6 maja 2012, o 16:47
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Przekładka zegarów- okrągłe=> termometr, pasek

Postprzez Stanio » 23 lip 2013, o 16:50

Avatar użytkownika
Stanio
Forumowicz
 
Posty: 167
Dołączył(a): 7 sty 2013, o 19:20
Lokalizacja: Wrocław

Re: Przekładka zegarów- okrągłe=> termometr, pasek

Postprzez Rusty » 23 lip 2013, o 17:32

Stanio napisał(a):http://forum125p.pl/viewtopic.php?f=17&t=26

Dzięki i sorki na Tel nie widzialem tego tematu
Avatar użytkownika
Rusty
Forumowicz
 
Posty: 92
Dołączył(a): 6 maja 2012, o 16:47
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Przekładka zegarów- okrągłe=> termometr, pasek

Postprzez wtweety » 12 paź 2013, o 20:50

Witam,
mam ten sam problem, skacze obrotomierz czasem o ok 1000obr. Co masz na myśli mówiąc wypadanie zapłonu?
Samochód jeździ prawidłowo więc jak może wypadać?
wtweety
Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2 paź 2013, o 20:14
Lokalizacja: Wrocław

Re: Przekładka zegarów- okrągłe=> termometr, pasek

Postprzez arnold » 13 paź 2013, o 10:08

Że nie ma iskry na świecy. Czasami jest to ledwo wyczuwalne, gdy dzieje się na jednym cylindrze.
Obrazek

Chętnie pomogę kolegom w sprawach mechanicznych.
forum fiat 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat forum polski fiat 125p
Avatar użytkownika
arnold
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 4378
Dołączył(a): 21 lut 2012, o 23:20
Lokalizacja: Gliwice
Ranga: Król Spamu!

Re: Przekładka zegarów- okrągłe=> termometr, pasek

Postprzez wtweety » 13 paź 2013, o 10:26

i problem jest w cewce? czy aparatem?
wtweety
Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2 paź 2013, o 20:14
Lokalizacja: Wrocław

Re: Przekładka zegarów- okrągłe=> termometr, pasek

Postprzez arnold » 14 paź 2013, o 07:30

Po pierwsze to off topic.
Po drugie, nie wiadomo czym jeździsz.
Po trzecie, aparat.
Obrazek

Chętnie pomogę kolegom w sprawach mechanicznych.
forum fiat 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat forum polski fiat 125p
Avatar użytkownika
arnold
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 4378
Dołączył(a): 21 lut 2012, o 23:20
Lokalizacja: Gliwice
Ranga: Król Spamu!

Re: Przekładka zegarów- okrągłe=> termometr, pasek

Postprzez wtweety » 15 paź 2013, o 19:01

po pierwsze: inne opisy nie pasują do mojego i nie znalazłem rozwiązania
po drugie: widadomo, pisałem kilka postów wyżej
po trzecie: aparat wymieniłem i nadal jest to samo, wymieniłem też regulator napięcia na elektroniczny
wtweety
Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2 paź 2013, o 20:14
Lokalizacja: Wrocław

Re: Przekładka zegarów- okrągłe=> termometr, pasek

Postprzez arnold » 15 paź 2013, o 23:39

Może być że sam przewód sygnałowy nie łączy.
Obrazek

Chętnie pomogę kolegom w sprawach mechanicznych.
forum fiat 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat forum polski fiat 125p
Avatar użytkownika
arnold
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 4378
Dołączył(a): 21 lut 2012, o 23:20
Lokalizacja: Gliwice
Ranga: Król Spamu!

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do WNĘTRZE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość