Witaj ! Anonimowy

Hałasuje wał po regenaracji i wyważeniu- film POMOCY!!!

Hałasuje wał po regenaracji i wyważeniu- film POMOCY!!!

Postprzez Marcin » 29 lut 2016, o 10:06

Koledzy!
Wał po wymianie krzyżaków i podpory. Po zamontowaniu bicie od 50km/h.
Zdjęty, zawieziony do wywżenia, zamontowany i... Bicie dalej jest.
Ponadto raz słychać je przy skrzyni, a raz w tylnym prawym kole.
Objawy na filmach przy podniesionym aucie, V bieg i prędkość ok 40km/h
Po wyjęciu prawej półosi wał obracany ręką chodzi cicho. Łożysko cicho chodzi, bez zacinania jednak na zewnętrznej bieżni łożyska, tej która siedzi w pochwie półosi są lekkie rysy, jakby się obróciło...
Zobaczcie filmy (z dźwiękiem) i pomóżcie
https://youtu.be/wTGndRp8TaI
https://youtu.be/Cy6fPj42CX8
Avatar użytkownika
Marcin
Forumowicz
 
Posty: 219
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 08:27
Lokalizacja: Gliwice/Rozalin

Re: Hałasuje wał po regenaracji i wyważeniu- film POMOCY!!!

Postprzez maciejowski » 29 lut 2016, o 13:26

moim zdaniem masz rozwalone łożyska. w moście i w skrzyni.
Avatar użytkownika
maciejowski
Maruda
 
Posty: 1517
Dołączył(a): 7 maja 2013, o 23:43
Lokalizacja: kraków

Re: Hałasuje wał po regenaracji i wyważeniu- film POMOCY!!!

Postprzez Marcin » 29 lut 2016, o 13:32

To smutne ale dzięki sugestie
Jakieś inne pomysły ktoś ma?
Avatar użytkownika
Marcin
Forumowicz
 
Posty: 219
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 08:27
Lokalizacja: Gliwice/Rozalin

Re: Hałasuje wał po regenaracji i wyważeniu- film POMOCY!!!

Postprzez irda2888 » 25 mar 2016, o 19:58

mam podobne objawy też po wymianie krzyżaków podpory i wyważeniu wału
Avatar użytkownika
irda2888
Forumowicz
 
Posty: 98
Dołączył(a): 10 paź 2015, o 14:07
Lokalizacja: warszawa

Re: Hałasuje wał po regenaracji i wyważeniu- film POMOCY!!!

Postprzez m_tronik » 20 paź 2016, o 06:05

Marcin napisał(a):Koledzy!
Wał po wymianie krzyżaków i podpory. Po zamontowaniu bicie od 50km/h.
Zdjęty, zawieziony do wywżenia, zamontowany i... Bicie dalej jest.
Ponadto raz słychać je przy skrzyni, a raz w tylnym prawym kole.
Objawy na filmach przy podniesionym aucie, V bieg i prędkość ok 40km/h
Po wyjęciu prawej półosi wał obracany ręką chodzi cicho. Łożysko cicho chodzi, bez zacinania jednak na zewnętrznej bieżni łożyska, tej która siedzi w pochwie półosi są lekkie rysy, jakby się obróciło...
Zobaczcie filmy (z dźwiękiem) i pomóżcie
https://youtu.be/wTGndRp8TaI
https://youtu.be/Cy6fPj42CX8

Witam,mam podobny problem,ustaliłeś usterkę?
Avatar użytkownika
m_tronik
Forumowicz
 
Posty: 109
Dołączył(a): 13 wrz 2015, o 19:54
Lokalizacja: Słubice

Re: Hałasuje wał po regenaracji i wyważeniu- film POMOCY!!!

Postprzez m_tronik » 23 paź 2016, o 18:23

Miałem identyczny problem ,w moście dwa łożyska miały wżery jedno na wałku atakującym a drugie na mechanizmie różnicowym,po wymianie wszystkich łożysk i ustawieniu luzu problem zażegnany .
Avatar użytkownika
m_tronik
Forumowicz
 
Posty: 109
Dołączył(a): 13 wrz 2015, o 19:54
Lokalizacja: Słubice


Powrót do UKŁAD NAPĘDOWY

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość