Witaj ! Anonimowy

Swap na Lukasy ktos robil?

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez arnold » 7 mar 2016, o 23:16

Tylny most z bębnami jest tylko szeroki. Możesz zachować starą pompę musisz wykonać tylko przewody elastyczne z nakrętkami M10x1.25 i M10x1 na końcach.

Co do korektora możesz zastosować od razu polonezowski na przewodzie.
Obrazek

Chętnie pomogę kolegom w sprawach mechanicznych.
forum fiat 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat forum polski fiat 125p
Avatar użytkownika
arnold
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 4485
Dołączył(a): 21 lut 2012, o 23:20
Lokalizacja: Gliwice
Ranga: Król Spamu!

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez labik » 8 mar 2016, o 11:30

W kwestii szerokości mostu.
Szerszy jest tylko rozstaw kół czy także mocowania resora ? Tzn czy cały szeroki most wraz z resorami wejdzie mi bez problemu w oryginalne mocowania w budzie fiata ?
O ile mm jest szerszy ? 60 ?
Czy na bębny wejdą oryginalne felgi 13" czy już tylko polonezowskie 14"
Fiat 125p - Każdy chce go mieć, wielu może go nabyć, nie wielu ma takiego jakiego chce, garstka może się nimi cieszyć ... kochają go tacy jak ja.
Obrazek
labik
Forumowicz
 
Posty: 470
Dołączył(a): 16 gru 2013, o 14:52
Lokalizacja: Gryfice

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez mardom89 » 8 mar 2016, o 12:48

labik napisał(a):W kwestii szerokości mostu.
Szerszy jest tylko rozstaw kół czy także mocowania resora ? Tzn czy cały szeroki most wraz z resorami wejdzie mi bez problemu w oryginalne mocowania w budzie fiata ?
O ile mm jest szerszy ? 60 ?
Czy na bębny wejdą oryginalne felgi 13" czy już tylko polonezowskie 14"



Przecież w polonezie były 13.

Szerszy jest albo o 30mm na stronę albo 35
FSO Polonez C 83' L54 1500OHV"Władek"
Niewiadów N126e 84'
FSO 125p 88' L87 1608DOHC "Kulfon"
forum fiat 125p forum fso 125p klub 125p
Avatar użytkownika
mardom89
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 3548
Dołączył(a): 25 lut 2012, o 16:24
Lokalizacja: Warszawa

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez arnold » 8 mar 2016, o 13:00

Ale tylko rozstaw kół.
Obrazek

Chętnie pomogę kolegom w sprawach mechanicznych.
forum fiat 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat forum polski fiat 125p
Avatar użytkownika
arnold
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 4485
Dołączył(a): 21 lut 2012, o 23:20
Lokalizacja: Gliwice
Ranga: Król Spamu!

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez Popielaty » 8 mar 2016, o 13:24

Duży Fiat musi być na 4 tarczach. Rost w swojej Zastawie zeswapił tylne zaciski z Fiata Coupe i założył na to felgi 13. W coupe tylne tarcze mają ta samą wielkość co tarcze w polonezie z lucasami (oprócz trucków). Trzeba by było się tylko pobawić z dorobieniem tarczy kotwicznej.
Avatar użytkownika
Popielaty
Forumowicz
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 21 lut 2012, o 23:20
Lokalizacja: Śrem
Ranga: Pogromca mitów

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez bing17 » 8 mar 2016, o 14:15

Jak znajdę chwilę czasu to rzucę okiem na te zaciski z Coupe, ciekawy pomysł. Na pewno będzie trzeba zrobić adaptery do nich, ale myślę że warto.
Avatar użytkownika
bing17
Forumowicz
 
Posty: 2930
Dołączył(a): 28 lut 2012, o 16:25
Lokalizacja: Łódź-Ruda.

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez Popielaty » 8 mar 2016, o 20:46

Ja badałem kiedyś temat zacisków od Audi. Jak dobrze mnie katalogi poinformowały Audi 80 miała felgi 13x5, także zacisk z niego też powinien pasować. Bliżej chyba jednak do rodziny Fiata.
Avatar użytkownika
Popielaty
Forumowicz
 
Posty: 2014
Dołączył(a): 21 lut 2012, o 23:20
Lokalizacja: Śrem
Ranga: Pogromca mitów

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez Junak » 13 wrz 2016, o 09:03

odświeżę temat bo biorę się za przekładkę zacisków lucasa do fiata, mam zaciski, jarzma i tarcze kotwiczne, zwrotnice wiem że są identyczne we wszystkich polonezach i fiatach, ale czy sama piasta również jest taka sama? czy coś jeszcze potrzebuje?
Avatar użytkownika
Junak
Forumowicz
 
Posty: 475
Dołączył(a): 31 maja 2014, o 22:53
Lokalizacja: Sulechów

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez maciejowski » 13 wrz 2016, o 17:35

piasta jest inna. najlepiej przełóż kompletne zwrotnice, najmniej roboty.
Avatar użytkownika
maciejowski
Maruda
 
Posty: 1538
Dołączył(a): 7 maja 2013, o 23:43
Lokalizacja: kraków

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez jacekes » 13 wrz 2016, o 17:58

No właśnie inna, czy nie inna? Jakieś numery części na potwierdzenie lub zaprzeczenie tej teorii?
Avatar użytkownika
jacekes
Forumowicz
 
Posty: 1291
Dołączył(a): 10 mar 2012, o 21:46
Lokalizacja: Poznań

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HAMULCE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość