Witaj ! Anonimowy

Swap na Lukasy ktos robil?

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez arnold » 7 mar 2016, o 23:16

Tylny most z bębnami jest tylko szeroki. Możesz zachować starą pompę musisz wykonać tylko przewody elastyczne z nakrętkami M10x1.25 i M10x1 na końcach.

Co do korektora możesz zastosować od razu polonezowski na przewodzie.
Obrazek

Chętnie pomogę kolegom w sprawach mechanicznych.
forum fiat 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat forum polski fiat 125p
Avatar użytkownika
arnold
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 4406
Dołączył(a): 21 lut 2012, o 23:20
Lokalizacja: Gliwice
Ranga: Król Spamu!

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez labik » 8 mar 2016, o 11:30

W kwestii szerokości mostu.
Szerszy jest tylko rozstaw kół czy także mocowania resora ? Tzn czy cały szeroki most wraz z resorami wejdzie mi bez problemu w oryginalne mocowania w budzie fiata ?
O ile mm jest szerszy ? 60 ?
Czy na bębny wejdą oryginalne felgi 13" czy już tylko polonezowskie 14"
Fiat 125p - Każdy chce go mieć, wielu może go nabyć, nie wielu ma takiego jakiego chce, garstka może się nimi cieszyć ... kochają go tacy jak ja.
labik
Forumowicz
 
Posty: 444
Dołączył(a): 16 gru 2013, o 14:52
Lokalizacja: Gryfice

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez mardom89 » 8 mar 2016, o 12:48

labik napisał(a):W kwestii szerokości mostu.
Szerszy jest tylko rozstaw kół czy także mocowania resora ? Tzn czy cały szeroki most wraz z resorami wejdzie mi bez problemu w oryginalne mocowania w budzie fiata ?
O ile mm jest szerszy ? 60 ?
Czy na bębny wejdą oryginalne felgi 13" czy już tylko polonezowskie 14"



Przecież w polonezie były 13.

Szerszy jest albo o 30mm na stronę albo 35
FSO Polonez C 83' L54 1500OHV"Władek"
Niewiadów N126e 84'
FSO 125p 88' L87 1.6 GSi "Kulfon"
FSO Polonez ATU 98' 74e 1.6 GSi"Sylweriusz"
forum fiat 125p forum fso 125p klub 125p
Avatar użytkownika
mardom89
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 3553
Dołączył(a): 25 lut 2012, o 16:24
Lokalizacja: Warszawa

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez arnold » 8 mar 2016, o 13:00

Ale tylko rozstaw kół.
Obrazek

Chętnie pomogę kolegom w sprawach mechanicznych.
forum fiat 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat forum polski fiat 125p
Avatar użytkownika
arnold
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 4406
Dołączył(a): 21 lut 2012, o 23:20
Lokalizacja: Gliwice
Ranga: Król Spamu!

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez Popielaty » 8 mar 2016, o 13:24

Duży Fiat musi być na 4 tarczach. Rost w swojej Zastawie zeswapił tylne zaciski z Fiata Coupe i założył na to felgi 13. W coupe tylne tarcze mają ta samą wielkość co tarcze w polonezie z lucasami (oprócz trucków). Trzeba by było się tylko pobawić z dorobieniem tarczy kotwicznej.
Avatar użytkownika
Popielaty
Forumowicz
 
Posty: 2015
Dołączył(a): 21 lut 2012, o 23:20
Lokalizacja: Śrem
Ranga: Pogromca mitów

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez bing17 » 8 mar 2016, o 14:15

Jak znajdę chwilę czasu to rzucę okiem na te zaciski z Coupe, ciekawy pomysł. Na pewno będzie trzeba zrobić adaptery do nich, ale myślę że warto.
Avatar użytkownika
bing17
Forumowicz
 
Posty: 2938
Dołączył(a): 28 lut 2012, o 16:25
Lokalizacja: Łódź-Ruda.

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez Popielaty » 8 mar 2016, o 20:46

Ja badałem kiedyś temat zacisków od Audi. Jak dobrze mnie katalogi poinformowały Audi 80 miała felgi 13x5, także zacisk z niego też powinien pasować. Bliżej chyba jednak do rodziny Fiata.
Avatar użytkownika
Popielaty
Forumowicz
 
Posty: 2015
Dołączył(a): 21 lut 2012, o 23:20
Lokalizacja: Śrem
Ranga: Pogromca mitów

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez Junak » 13 wrz 2016, o 09:03

odświeżę temat bo biorę się za przekładkę zacisków lucasa do fiata, mam zaciski, jarzma i tarcze kotwiczne, zwrotnice wiem że są identyczne we wszystkich polonezach i fiatach, ale czy sama piasta również jest taka sama? czy coś jeszcze potrzebuje?
Avatar użytkownika
Junak
Forumowicz
 
Posty: 479
Dołączył(a): 31 maja 2014, o 22:53
Lokalizacja: Sulechów

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez maciejowski » 13 wrz 2016, o 17:35

piasta jest inna. najlepiej przełóż kompletne zwrotnice, najmniej roboty.
Avatar użytkownika
maciejowski
Maruda
 
Posty: 1530
Dołączył(a): 7 maja 2013, o 23:43
Lokalizacja: kraków

Re: Swap na Lukasy ktos robil?

Postprzez jacekes » 13 wrz 2016, o 17:58

No właśnie inna, czy nie inna? Jakieś numery części na potwierdzenie lub zaprzeczenie tej teorii?
Avatar użytkownika
jacekes
Forumowicz
 
Posty: 1235
Dołączył(a): 10 mar 2012, o 21:46
Lokalizacja: Poznań

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HAMULCE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość