Witaj ! Anonimowy

"Dziś pytanie, dziś odpowiedź"- szybkie pytania. Tu pytamy!

Re: "Dziś pytanie, dziś odpowiedź"- szybkie pytania. Tu pyta

Postprzez rafi » 6 wrz 2017, o 20:43

witam, co myślicie o kupnie przekładni kierowniczej REGENEROWANEJ do kanta ?
Moja niestety jest uszkodzona w lewo jest ok , a jak kręcę w prawo idzie skokami.
pozdrawiam
Avatar użytkownika
rafi
Forumowicz
 
Posty: 63
Dołączył(a): 16 wrz 2015, o 22:22
Lokalizacja: tarnów

Re: "Dziś pytanie, dziś odpowiedź"- szybkie pytania. Tu pyta

Postprzez Mlody_ndm » 7 wrz 2017, o 08:24

Zależy kto i jak tą regenerację zrobił. Może być dobrze, a może być lipa.
Ja bym poszukał dobrej używanej, ale to też loteria.
Sprzęty:
'81 Polski Fiat 125p L79 WPT 1313 Edyszyn
'83 Polonez 1.5 L54
'91 Żul A11B
'99 Plusz 1.6GLI
Obrazek
forum fiata 125p fiat 125p fso 125p forum duży fiat
Avatar użytkownika
Mlody_ndm
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
 
Posty: 2529
Dołączył(a): 26 lut 2012, o 11:34
Lokalizacja: Zakroczym
Ranga: Zbiera złom

Re: "Dziś pytanie, dziś odpowiedź"- szybkie pytania. Tu pyta

Postprzez djblack_28 » 7 wrz 2017, o 15:20

cześć, czy ktoś mi powie, który tłumik od poloneza caro (bez katalizatora) lepiej tłumi, pierwszy czy drugi? Oba są przelotowe, pierwszy jest większy, ale bardziej płaski, drugi mniejszy ale bardziej okrągły. Chciałbym któryś z nich zastosować jako środkowy (czyli pierwszy) do fiata.
fso 125p 89' L87
Avatar użytkownika
djblack_28
Forumowicz
 
Posty: 80
Dołączył(a): 19 mar 2013, o 10:54
Lokalizacja: Polanica Zdrój

Re: "Dziś pytanie, dziś odpowiedź"- szybkie pytania. Tu pyta

Postprzez Popielaty » 8 wrz 2017, o 09:26

Panowie i Pani, czy dysponuje ktoś może fotką 125p na spręzynach z trucka bez 2 zwojów? Chce zobaczyć jak wysoko stoi.
Avatar użytkownika
Popielaty
Forumowicz
 
Posty: 2011
Dołączył(a): 21 lut 2012, o 23:20
Lokalizacja: Śrem
Ranga: Pogromca mitów

Re: "Dziś pytanie, dziś odpowiedź"- szybkie pytania. Tu pyta

Postprzez MateuszCOMPANY » 8 wrz 2017, o 10:07

Typowy przełącznik klawiszowy z dużego fiata bądź poloneza - Ile maksymalnie amperów można przez niego przepuścić aby się nie sfajczył?
Avatar użytkownika
MateuszCOMPANY
Forumowicz
 
Posty: 641
Dołączył(a): 25 lut 2012, o 21:12
Lokalizacja: Malbork

Re: "Dziś pytanie, dziś odpowiedź"- szybkie pytania. Tu pyta

Postprzez OLO » 8 wrz 2017, o 10:17

10A spokojnie (chociażby drogowe w 126p). Poszukaj czy nie ma na nich odlewu z jakimś cechowaniem.
Skoro zadajesz takei pytanie to lepiej zamontuj przekaźnik :)
Avatar użytkownika
OLO
Forumowicz
 
Posty: 1176
Dołączył(a): 31 mar 2012, o 22:03
Lokalizacja: Warszawa

Re: "Dziś pytanie, dziś odpowiedź"- szybkie pytania. Tu pyta

Postprzez MateuszCOMPANY » 8 wrz 2017, o 10:36

Do moich potrzeb wystarczy w zupełności. Dzięki :-)
Avatar użytkownika
MateuszCOMPANY
Forumowicz
 
Posty: 641
Dołączył(a): 25 lut 2012, o 21:12
Lokalizacja: Malbork

Re: "Dziś pytanie, dziś odpowiedź"- szybkie pytania. Tu pyta

Postprzez maciejowski » 8 wrz 2017, o 17:57

na przełączniku masz napisane 8A.
Avatar użytkownika
maciejowski
Maruda
 
Posty: 1510
Dołączył(a): 7 maja 2013, o 23:43
Lokalizacja: kraków

Re: "Dziś pytanie, dziś odpowiedź"- szybkie pytania. Tu pyta

Postprzez bruns » 12 wrz 2017, o 19:02

Lampart napisał(a):tylna szybe w 125p zakładamy na auto juz z klinem czy klin na końcu gdy szyba jest juz na aucie w uszczelce?

Zawsze uszczelkę zakładamy z klinem !
Na pytania techniczne dotyczące 125p odpowiadam wyłącznie na forum .
Avatar użytkownika
bruns
Forumowicz
 
Posty: 1025
Dołączył(a): 31 gru 2012, o 19:14
Lokalizacja: Białystok

Re: "Dziś pytanie, dziś odpowiedź"- szybkie pytania. Tu pyta

Postprzez rafi » 12 wrz 2017, o 21:38

wcześniej załóż szybę z uszczelką a później klin .
Avatar użytkownika
rafi
Forumowicz
 
Posty: 63
Dołączył(a): 16 wrz 2015, o 22:22
Lokalizacja: tarnów

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do "Dziś pytanie, dziś odpowiedź"- szybkie pytania.

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość